Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 4. 2020

Drobenkový koláč

Ingredience

drobenka

1 hrnek cukr krystal

125 g máslo

2 hrnky polohrubá mouka

podle chuti ovoce

podle potřeby tuk na vymazání

mouka na vysypání

těsto

3/4 hrnku mléko

2 ks vejce

3/4 balíčku prášek do pečiva

1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, cukru krystal a másla uděláme drobenku. 1 hrnek z ní odebereme na posypání buchty a do zbytku přidáme ostatní ingredience (2 vejce, 3/4 hrnku mléka, vanilkový cukr a prášek do pečiva).

Umícháme hladké těsto, které vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe libovolným ovocem a posypeme zbylou drobenkou. Drobenkový koláč pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.

Rychlý drobenkový koláč s ovocem podáváme nakrájený na kostky třeba k čaji.